آموزشرمز ارز

معرفی 4 روش آسان برای کسب درآمد از NFT ها

معرفی 4 روش آسان برای کسب درآمد از NFT ها

بسیاری از افراد نمی‌ دانند با استفاده از NFT ها می‌توان درآمد منفعل (بدون نیاز به فعالیت) به دست آورد.

در این مطلب چهار روش برای کسب درآمد از بازار NFT ها را به شما آموزش می دهیم.

همان طور که بخش امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) بستری را برای کسب درآمد منفل از ارزهای دیجیتالی مانند اتریوم فراهم کرده است.

پلتفرم‌ هایی هم وجود دارند که دارندگان NFTهای مختلف می‌توانند از طریق آنها و جدای از رشد قیمت دارایی خود، درآمد داشته باشند.

کسب درآمد از NFT
کسب درآمد از NFT

۴ روش کمترشناخته‌شده برای کسب درآمد از توکن‌های غیرمثلی را معرفی خواهیم کرد که به غیر از داشتن یک NFT، به فعالیت خاص دیگری مثل معامله‌کردن نیاز ندارد.

توجه: این مطلب توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری در هیچ‌یک از پلتفرم‌هایی که در ادامه معرفی می‌شوند، نبوده و تنها جنبه آموزشی دارد.

سهام‌گذاری NFT ها

ارتباط نزدیک بین فناوری مربوط به NFTها و بخش دیفای، شرایط خوبی را برای سهام‌گذاری (Staking) توکن‌های غیرمثلی ایجاد کرده است.

از سهام‌گذاری معمولاً در پروتکل‌های مبتنی بر مدل اجماع اثبات سهام استفاده می‌شود که در آن کاربران توکن‌های خود را به ایمن‌ کردن شبکه و اعتبارسنجی تراکنش‌ها اختصاص می‌دهند؛ با این حال، سهام‌گذاری اشکال دیگری هم دارد.

برای مثال می‌توان به قفل‌کردن NFTها در قرارداد هوشمند (Smart Contract) مربوط به یک پروتکل دیفای برای دریافت سود اشاره کرد.

مانند سهام‌گذاری دارایی‌های دیجیتال، سهام‌گذاری NFTها هم به شما این امکان را می‌دهد که با دریافت پاداش سهام‌گذاری، درآمد کسب کنید و در عین حال مالک توکن‌های غیرمثلی خود بمانید.

اگر می‌خواهید NFTهای خود را برای بلندمدت نگه دارید و قصد ندارید آنها را در آینده‌ای نزدیک بفروشید، سهام‌گذاری می‌تواند استراتژی خوبی برای شما باشد.

پلتفرم‌های سهام‌گذاری NFT اغلب بر اساس میزان کمیابی یک توکن غیرمثلی، بازده سالانه (APY – سودی که به‌صورت سالانه دریافت می‌‌کنید) را محاسبه می‌کنند.

هرچه یک NFT کمیاب‌تر (ارزشمندتر) باشد، نرخ سود سالانه و پاداش‌های سهام‌گذاری آن هم بیشتر می‌شود.

در حال حاضر، پلتفرم‌های مختلفی وجود دارند که از سهام‌گذاری NFTها پشتیبانی می‌کند.

برای مثال هم می‌توان به کیرا نتورک (Kira Network)، ان‌اف‌تی‌ایکس (NFTX) و اکسی اینفینیتی (Axie Infinity) اشاره کرد.

اجاره‌ دادن NFT ها

در حال حاضر، چند پلتفرم فعال در حوزه گیمفای (GameFi) به شما این امکان را می‌دهند که مجموعه‌های دیجیتالی خود را به گیمرهای بازی‌های بلاک چینی دارای NFT اجاره دهید یا اینکه آنها را اجاره کنید.

این یک روش نو در فضای بازی‌های مبتنی بر بلاک چین محسوب می‌شود و سودی که از طریق اجاره NFTهای مبتنی بر بازی‌ها به دست می‌آید، می‌تواند برای هولدرهای این توکن‌های غیرمثلی جذاب باشد.

به‌عنوان یک بازیکن، می‌توانید NFTهای‌تان را اجاره دهید تا با کسب درآمد از این راه، تجربه کلی خود را از انجام یک بازی بهتر کنید.

علاوه بر این، می‌توانید مواردی مثل شخصیت‌ها، سلاح‌ها و ابزارهای خاص مربوط به بازی‌های مختلف را اجاره کنید و با استفاده از آنها به بخش‌ های جدید درون یک بازی دسترسی داشته باشید.

ادامه مطلب :

به‌عنوان مثال، برخی از بازی‌هایی که با کارت‌های مجازی انجام می‌شوند، به شما این امکان را می‌دهند که کارت‌های NFT خود را اجاره دهید تا شانس برنده‌ شدن‌ تان بیشتر شود.

گفتنی است پلتفرم‌هایی که از این امکان پشتیبانی می‌کنند، برای کنترل شرایط چنین معامله‌هایی، مثل مدت قرارداد یا نرخ اجاره، از قراردادهای هوشمند استفاده می‌کنند.

بین پلتفرم‌های موجود برای انجام این کار می‌توان به پروتکل «reNFT» اشاره کرد که امکان اجاره و قرض‌دادن NFTها را برای کاربران خود فراهم کرده است.

در این پلتفرم، کاربران ابتدا مدت اجاره را تعیین می‌کنند، وثیقه تعیین‌شده را می‌پردازند و سپس NFTهای مورد نظرشان را دریافت می‌کنند.

استفاده از حق امتیاز NFT ها

ارزیابی‌های موجود نشان می‌دهند درآمد حاصل از بازار NFTها در سال ۲۰۲۱ میلیاردها دلار بوده است.

سازندگان NFTها به دنبال این هستند که با عرضه آثار هنری دیجیتالی خود به بازار، سهمی از این صنعت چند میلیارد دلاری داشته باشند.

یکی از راه‌های سهیم‌شدن در درآمد فروش NFTها، دریافت حق امتیاز آنهاست.

سازنده یک اثر هنری که در بازار به‌صورت NFT عرضه شده‌‌‌‌ است می‌تواند تعیین کند که هر بار NFT آن در پلتفرمی مثل اوپن سی (OpenSea) معامله شد، بخشی از فروش در قالب حق امتیاز آن NFT، به حسابش واریز شود.

به عبارتی دیگر، درصدی از رقم فروش آن NFT در هر معامله، متعلق به سازنده یا دارنده حق امتیاز آن خواهد بود.

ادامه مطلب :

برای مثال، سازندگان NFTها می‌توانند حق امتیاز خود را ۵ درصد تعیین کنند.

در نتیجه، هر بار که اثر هنری دیجیتالی آنها به یک خریدار جدید فروخته می‌شود، ۵ درصد از قیمت معامله به آنها داده خواهد شد.

نکته جالب درباره حق امتیاز NFTها این است که کل فرآیند اجرای شرایط حق امتیاز، ردیابی پرداخت‌ها و هزینه‌ها از طریق قراردادهای هوشمند و به‌صورت خودکار انجام می‌شود.

بازارهایی مثل رَریبل (Rarible) هم به سازندگان NFTها اجازه می‌دهند حق امتیاز آثار هنری‌شان را تا سقف ۵۰ درصد تعیین و دریافت کنند.

تأمین نقدینگی با NFT ها

نزدیک‌ترشدن ارتباط بین NFTها و اکوسیستم دیفای، این امکان را برای کاربران این حوزه فراهم کرده است تا در ازای تأمین نقدینگی استخرهای دیفای، NFT دریافت کنند.

برای مثال، وقتی در تأمین نقدینگی نسخه سوم صرافی غیرمتمرکز یونی‌سواپ (Uniswap V۳) مشارکت می‌کنید، یک سری توکن غیرمثلی تأمین نقدینگی (LP-NFT) برای شما صادر می‌شود.

این توکن‌ها بر اساس استاندارد «ERC-721» ساخته شده‌اند و نقدینگی قفل‌ شده‌‌‌‌ شما در استخر را در بر می‌گیرند.

شما می‌توانید این NFTها را در بازارهای مختلف خریدوفروش کنید و در صورت فروش، با این کار به‌نوعی سرمایه قفل‌شده خود را دوباره نقد کرده‌اید.

توجه داشته باشید، جدا از روش استفاده از حق امتیاز، بقیه استراتژی‌هایی که با استفاده از آن می‌ توان درآمد منفعل از NFTها به دست آورد ریسک نسبتاً بالایی دارند.

دلیل آن هم این است که سرمایه‌گذاران برای استفاده از این استراتژی‌ها معمولاً باید NFTهای خود را در قراردادهای هوشمند مربوط به پروتکل‌های دیفای سپرده‌گذاری می‌کنند.

مانند تمام فعالیت‌های مرتبط با دیفای و هر نوع سرمایه‌گذاری دیگر، ریسک‌هایی وجود دارد.

که سرمایه‌ گذاران قبل از به‌کارگیری دارایی یا NFT های خود، باید آنها را بررسی کنند.

گردآوری : وبلاگ تترفا

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

دکمه بازگشت به بالا