مرج اتریوم بر افزایش قیمت اتر (ETH) چه تاثیری دارد؟
در این مطلب از تترفا به بررسی تاثیر مرج اتریوم بر قیمت اتر می پردازیم. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
اتریوم، دومین شبکه بزرگ بلاک چین، انتقال خود را به یک سیستم جدید برای پردازش تراکنش ها در 15 سپتامبر 2022 تکمیل کرد.
به روزرسانی مرج اتریوم و تغییر شبکه از اثبات کار (PoW) به اثبات سهام (PoS) سال ها در حال ساخت بوده است.
با این حال، تغییر جدولهای زمانی، برنامهها و پیامهای مختلط از سوی توسعهدهندگان اصلی اتریوم، سؤالات اساسی در مورد معنای همه آن ایجاد کرده است:
تاثیر به روزرسانی مرج اتریوم بر سود استیک کردن اتر چیست؟
آیا هزینه های اتریوم کاهش می یابد؟ آیا قیمت اتر (ETH)، ارز اصلی شبکه، افزایش خواهد یافت؟
مرج چیست؟
مرج (ادغام) و به روزرسانی مرج اتریوم نشاندهنده تغییر شبکه اتریوم از اثبات کار (PoW) به اثبات سهام (PoS)، سیستم جدید آن (که «مکانیسم اجماع» نیز نامیده میشود) برای احراز هویت تراکنشهای ارزهای دیجیتال است.
سیستم جدید جایگزین اثبات کار (PoW) می شود، مکانیزمی که توسط بیت کوین و پیشگام در این صنعت بود.
چرا به آن مرج می گویند؟
اتریوم در حال حاضر یک شبکه PoS به نام BeaconChain (معرفی شده در سال 2020) دارد اما هنوز برای پردازش تراکنش ها استفاده نشده است.
در حال حاضر، اساساً این شبکه فقط یک منطقه برای رایانههایی است که شبکه اتریوم را اداره میکنند تا برای ارتقای PoS آماده شوند.
انتقال کامل اتریوم به PoS مستلزم ادغام زنجیره Beacon (به نام لایه “توافق”) با شبکه اصلی PoW اتریوم (لایه “اجرا”) است.
اثبات سهام (PoS) با اثبات کار (PoW) چه تفاوتی دارد؟
اثبات سهام (PoS) و اثبات کار (PoW) در نحوه تصمیم گیری آنها برای ثبت “بلوک” بعدی تراکنش ها در شبکه متفاوت است.
در سیستم PoW امروزی، استخراجکنندگان اتریوم برای انتشار بلوکها با مسابقه برای حل پازلهای رمزنگاری، مانند بیتکوین، رقابت میکنند.
در سیستم PoS آینده، اعتبارسنجی هایی که حداقل 32 اتر (حدود 50,000 دلار) را در شبکه به اشتراک می گذارند (قفل می کنند) به طور تصادفی برای ایجاد بلوک انتخاب می شوند.
هرچه یک اتر سهام بیشتری داشته باشد، احتمال انتخاب آن بیشتر است.
در هر دو سیستم، ماینر/ اعتبارسنجی که یک بلوک را برنده میشود، با ترکیبی از کارمزد تراکنش و اتر تازه ساخته شده (ETH) پاداش میگیرد.
اعتباردهنده های PoS همچنین برای انجام سایر فعالیت ها برای کمک به ایمن سازی شبکه، جوایزی دریافت می کنند.
آیا اثبات سهام بهتر از اثبات کار است؟
در جواب به این سوال باید گفت تناقضاتی وجود دارد. طبق گفته بنیاد اتریوم، (بنیاد غیرانتفاعی که بودجه توسعه اکوسیستم اتریوم را تامین می کند)، PoS مصرف انرژی اتریوم را تا حدود 99.95 درصد کاهش می دهد.
طرفداران PoS همچنین استدلال میکنند که استخراج PoW کنترل را در دست کسانی متمرکز میکند که توانایی خرید ریگهای استخراج رمزنگاری را دارند.
آنها می گویند PoS کنترل شبکه را به کسانی می دهد که رمزارزها را در شبکه “به اشتراک می گذارند” حملات را از نظر اقتصادی غیرممکن و خود را شکست می دهد.
طرفداران PoW مخالفت میکنند که اشتراک PoS خطرات متمرکز و امنیتی خاص خود را دارد و این امکان را برای بازیگران مخرب فراهم میکند که مستقیماً کنترل شبکه را در دست بگیرند.
آنها همچنین اشاره می کنند که PoS یک سیستم کمتر آزمایش شده در نبرد نسبت به PoW است که به عنوان ستون فقرات دو شبکه بزرگ بلاک چین انعطاف پذیر است.
آیا هزینه های اتریوم پس از ادغام کاهش می یابد؟
خیر. انتظار نمی رود کارمزد تراکنش های اتریوم در نتیجه ادغام و به روزرسانی مرج اتریوم تغییر کند.
بهروزرسانیهای آینده شبکه، مانند dankharding و proto-danksharding، ممکن است به رفع هزینههای بالای شبکه اتریوم کمک کند اما این بهروزرسانیها انتظار نمی رود زودتر از سال 2023 انجام شود.
راه حل اصلی برای مشکلات کارمزد تراکنشهای اتریوم، جمعآوریها است.
بیشتر بخوانید : مرج اتریوم چیست؟ و چه تاثیری بر NFT ها دارد؟
شبکههای شخص ثالث مانند Arbitrum و Optimism که تراکنش ها را دسته بندی میکنند و آنها را جدا از شبکه اصلی اتریوم پردازش میکنند.
تاثیر مرج اتریوم بر افزایش قیمت اتر (ETH)
پاسخ به این سوال سخت است. با این همه متغیر و مجهولات، نمی توان پیش بینی کرد که در نتیجه ادغام چه اتفاقی برای قیمت توکن اتریوم می افتد.
جامعه اتریوم برای سالها ادغام را بهعنوان یک ارتقای عظیم در فناوری اصلی شبکه قرار داده است.
همراه با رسیدگی به نگرانیها در مورد تأثیرات زیستمحیطی شبکه، PoS شکل جدیدی از ابزار را برای توکن اتر بومی اتریوم (ETH) در قالب استیکینگ معرفی میکند.
همچنین نرخ صدور ETH را کاهش می دهد که می تواند برای قیمت آن یک امتیاز باشد اما همه مطمئن نیستند که ادغام، قیمت ETH را افزایش دهد. این ارتقا ممکن است قبلاً توسط بازار قیمت گذاری شده باشد.
همچنین این خطر (هرچند کوچک) وجود دارد که ادغام و به روزرسانی مرج اتریوم با شکست مواجه شود یا اینکه PoS در دراز مدت امنیت کمتری نسبت به PoW داشته باشد.
اترهای استیک شده بعد از Merge
قرار است مرج اتریوم منجر به افزایش سود استیک کردن اتر شود.
اگر سود استیک کردن بالا برود این موضوع منجر به جذب سرمایه های بیشتر برای استیک اتریوم و افزایش امنیت شبکه می شود.
افزایش بازده و سود استیک اتریوم منجر به سودآوری بیشتر پلتفرم های استیک مانند Lido خواهد شد.
اتر استیک شده تا حدود 6 تا 12 ماه پس از ادغام با شبکه قفل می شود. در آن مرحله، کسانی که خودشان اتر را استیک کرده اند، می توانند سهام خود را همراه با هر پاداشی که به دست آورده است، پس بگیرند.
کسانی که از طریق خدمات یا استخرهای استیکینگ متمرکز سهام میگیرند، باید مراقب اطلاعیههایی در مورد نحوه رسیدگی به برداشتها باشند.
بسیاری از پیشبینیهای استیک اتریوم برای بازدهی 12 درصد بر اساس زمانی است که گس اتریوم بالاتر بوده است اما بر اساس فعالیت فعلی در شبکه، بازده ETH می تواند بسیار کمتر باشد.
این تصور اشتباه وجود دارد که مرج و به روزرسانی مرج اتریوم، بازدهی استیک اتریوم تا 12 درصد به همراه خواهد داشت.
این تصور تا حد زیادی بر اساس داده های تاریخی است که در طول سال گذشته به شدت تغییر کرده است، مانند مقدار ETH استیک شده اما براساس استفاده از شبکه فعلی و دادههای استقرار، تعداد بازدهی بسیار پایینتر است.
این موضوع بدان معنا نیست که سود استیک اتر نمی تواند به برآوردهای بالاتر برسد.
این موضوع بستگی به عوامل مختلفی دارد، مانند میزان سوخت و فعالیت شبکه. اگر افزایش زیادی در فعالیت بازار وجود نداشته باشد، دستیابی به این اعداد در کوتاه مدت بعید است.
تعیین بازده سهام اتریوم
بازدهی اتریوم از کجا میآید و بازده چگونه تعیین میشود؟ برای اینکه اثبات سهام کار کند، ETH باید برای اجرای اعتبارسنجی استیک شود.
اعتبارسنجی ها بلوک های جدید را ایجاد و تأیید می کنند و بدون آنها شبکه نمی تواند کار کند.
بازده پرداختی به اعتبارسنجیها از موارد زیر حاصل میشود: پاداشهای بلوک، پاداش تراکنش پرداخت شده برای تراکنشهای اولویتدار و پاداش مربوط به حداکثر ارزش قابل استخراج (MEV).
جوایز بلوک توسط همه اعتباردهندگان به اشتراک گذاشته می شود.
بازده اتریوم از جوایز بلاک بر اساس مقدار اتریوم سهام تعیین می شود.
پاداش های تراکنش نیز برای اعتبارسنجی ها توزیع می شود.
در طول دورههای شلوغی شبکه، کاربران میتوانند به اعتبارسنجیها کمک کنند تا تراکنشهای خود را به اولویتبندی و انتخاب نسبت به دیگران تشویق کنند.
پاداش های MEV جزء نهایی بازده اتریوم هستند.
اعتبارسنجی هایی که بلوک های جدید ارسال می کنند می توانند تراکنش ها را مجدداً سفارش دهند و کاربران ممکن است سعی کنند برای سفارش خاصی که می توانند از آن سود ببرند، به اعتبارسنجی ها پول بپردازند.
جایی که اعداد فعلی ما را قرار می دهند!
با توجه به Dune Analytics، تقریباً 13.51 میلیون ETH سهام وجود دارد که تقریباً 11.3٪ از کل عرضه است.
این باعث می شود که پاداش بلوک اعتبارسنجی تقریباً 4٪ باشد.
سایر عوامل موثر در بازده سهام ETH، MEV و پاداش تراکنش، تا حد زیادی به استفاده از شبکه بستگی دارد.
تراکنش های بیشتر و هزینه های تراکنش بالاتر منجر به انعام بزرگتر می شود. این همچنین منجر به مقادیر بالاتر سود ناخالص MEV و سوخت بیشتر ETH می شود.
در طول سال گذشته، قیمت معاملات گاهی تا 200 دلار برای سواپ توکن بالا می رفت.
در مقایسه با امروز، این رقم به شدت به حدود 5 تا 10 دلار کاهش یافته است. این نشان می دهد که درآمد اضافی بسیار کمتر از گذشته خواهد بود.
نقشه راه اتریوم پس از ادغام چیست؟
پس از ادغام و به روزرسانی مرج اتریوم، توسعه دهندگان اصلی اتریوم مانند گذشته به کار بر روی شبکه منبع باز ادامه خواهند داد، با بهبود هزینه ها، سرعت و امنیت شبکه که برای ماه ها و سال های آینده در نظر گرفته شده است.
یکی از موضوعاتی که توسعه دهندگان پس از ادغام روی آن تمرکز دارند، اشتراک گذاری خواهد بود، که هدف آن افزایش توان تراکنش اتریوم و کاهش هزینه های آن با پخش فعالیت شبکه در چندین “زیربخش” است، تقریباً مانند خطوط روی یک بزرگراه.
(بهروزرسانیهایی از این دست در ابتدا قرار بود با ادغام همراه شوند.
که در ابتدا «اتریوم 2.0» یا «ETH2» نامیده میشد اما با موفقیت مجموعههای شخص ثالث در رفع برخی از مشکلات مشابه، از اولویت برخوردار شدند.)
گردآوری : وبلاگ تترفا