اتفاقاتی که باعث به پایان رسیدن بازار نزولی فعلی می شود
در این مطلب به بررسی 5 اتفاقی که به بازار نزولی فعلی پایان می دهد می پردازیم.
بر کسی پوشیده نیست که طولانی ترشدن روند نزولی بازار ارزهای دیجیتال، چقدر میتواند طاقت فرسا باشد.
در حالی که اکثر سرمایهگذاران سعی میکنند با استفاده از تحلیل تکنیکال کف روند نزولی فعلی را پیدا کنند، اتفاقات خاص و البته نهچندان دور از ذهنی هم هستند که میتوانند شرایط بازار را بهکلی تغییر دهند.
به گزارش کوین تلگراف، در حال حاضر اکثر سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال از شرایط بازار ناراضی هستند.
5 اتفاق که باعث به پایان رسیدن بازار نزولی فعلی می شود:
بازار نزولی از مدتها قبل شروع شده و تعداد نسبتاً کمی از فعالان بازار از سقوط ویرانکننده قیمتها در امان ماندهاند.
هماکنون موضوع داغ میان فعالان صنعت ارزهای دیجیتال پیشبینی زمان تغییر روند نزولی بازار است.
اکثر آنها میخواهند بدانند که قیمت بیت کوین تا کجا پایین میآید و زمستان ارزهای دیجیتال تا چه زمانی ادامه دارد. در این میان، افراد باتجربهتر میدانند که پیشبینی کف بازار تقریباً غیرممکن است و بهتر است این انرژی را جای دیگری صرف کرد.
به جای تمرکز بر زمان پایان روند نزولی، شاید بهتر باشد بفهمیم که چه اتفاقهایی میتواند بازار را از اعماق روند نزولی بیرون بکشد و آن را در مسیر چرخه صعودی بعدی قرار دهد.
در این مطلب قصد داریم پنج عامل بالقوه را بررسی کنیم که میتوانند بازار ارزهای دیجیتال را از وضعیت بد فعلی بیرون بکشند.
۱. بهروزرسانی موفقیت آمیز شبکه اتریوم
یکی از اتفاقهایی که بسیاری از سرمایهگذاران از پنج سال پیش انتظار آن را میکشند، انتقال شبکه اتریوم از سازوکار اثبات کار به مدل مبتنی بر اثبات سهام است.
گفتنی است که این فرآیند تا همین حالا هم بسیار طولانی شده و در این مدت با مشکلات زیادی روبهرو شده است.
با این حال، بعد از اینکه فرآیند ادغام (یکیکردن شبکه مبتنی بر اثبات کار فعلی و شبکه مبتنی بر اثبات سهام بیکن چین) بهطور موفقیت آمیز در شبکه آزمایشی و عمومی سپولیا (Sepolia) اجرا شد.
بسیاری از کاربران به این نتیجه رسیدند که ادغام اصلی نزدیکتر از همیشه است.
اگر این انتقال بدون هیچ مشکلی انجام شود، احتمال این وجود دارد که هیاهوی پیرامون آن بتواند به بازار ارزهای دیجیتال کمک کند تا از وضعیت نزولی موجود خارج گردد.
ادامه مطلب :
اگر ادغام مقیاسپذیری شبکه اتریوم را افزایش دهد و تجربه کاربری را سریعتر کند، این احتمال بیشتر هم میشود.
در حال حاضر گفته میشود که ادغام در اوت ۲۰۲۲ (مرداد) انجام خواهد شد.
گفتنی است که اگر ادغام بهطور موفقیتآمیزی انجام شود، ممکن است باعث شود که معامله گران به استراتژی «شایعه را بخر، خبر را بفروش!» روی بیاورند.
در این صورت، قیمتها بهخاطر سرخوشی هولدرها افزایش مییابد، اما وقتی وضعیت مالی وخیم جهان دوباره نمایان شود، بازار هم سقوط میکند.
۲. تأیید اولین ETF های نقدی بیت کوین در آمریکا
اتفاق دیگری که شایعات مربوط به آن سالهاست در بازار وجود دارد و میتواند ارزهای دیجیتال را احیاء کند، صدور مجوز راه اندازی یک صندوق قابلمعامله در بورس (ETF) نقدی بیت کوین در بازارهای ایالات متحده آمریکا است.
گفتنی است که دوقلوهای وینکلواس (Winklevoss) در سال ۲۰۱۷ اولین ETF بیت کوین را پیشنهاد کردند و کمیسیون بورس آمریکا هم آن را رد کرد.
از آن زمان تاکنون هر پیشنهادی که برای راهاندازی ETF بیت کوین با پشتوانه نقدی ارائه شده، یکی پس از دیگری رد شده است.
دلیل کمیسیون بورس آمریکا برای رد ETF نقدی بیت کوین معمولاً این است که بازار ارزهای دیجیتال بهراحتی دستکاری میشود و سیاستهای مناسبی برای محافظت از سرمایهگذاران آن وجود ندارد.
اگر مجوز یک ETF نقدی بیت کوین تأیید شود، دعاوی بلندمدت موجود به پایان میرسد و بیت کوین و بهطور کلی صنعت ارزهای دیجیتال بیش از پیش مشروع میشود.
این امر نیز خود باعث میشود که موج جدیدی از پذیرش ارزهای دیجیتال میان سرمایهگذاران سازمانی ایجاد شود.
در نهایت نیز با سرازیرشدن سرمایههای جدید به بازار، زمستان ارزهای دیجیتال به پایان میرسد.
۳. تغییر سیاستهای بانک مرکزی آمریکا
یکی از عبارات رایجی که اکثر سرمایهگذاران همیشه از آن استفاده میکنند، «با فدرال رزرو در نیفتید» است.
آنها از این عبارت برای توضیح یکی از تأثیرگذارترین نیروهای موجود در بازارهای مالی جهانی استفاده میکنند.
چندی پیش فدرال رزرو در حالی افزایش ۰.۲۵ واحد درصدی نرخ بهره بانکی را تصویب کرد که سالها از سیاستهای پولی تسهیلی (افزایش عرضه پول) و نرخ بهره نزدیک به صفر استفاده میکرد.
این رقم نیز اولین رشد نرخ بهره در آمریکا طی سه سال گذشته محسوب میشود.
از آن زمان تاکنون، فدرال رزرو در دو مرتبه دیگر نرخ بهره را بهترتیب ۰.۵ و ۰.۷۵ واحد درصد افزایش داد.
ادامه مطلب :
گفتنی است که نرخ بهره بانکی در آمریکا هماکنون در محدوده ۱.۵ تا ۱.۷۵ قرار دارد.
همزمان با این اتفاق، قیمت داراییهای پرریسک کاهش یافته است.
برای مثال، بیت کوین از سطح ۴۸,۰۰۰ دلار در انتهای ماه مارس (اسفند ۱۴۰۰) به قیمت فعلی خود (حدود ۲۰٬۰۰۰ دلار) رسیده است.
رشد تاریخی بازار ارزهای دیجیتال و جهش قیمتها در سال ۲۰۲۱ تا حد زیادی بهخاطر سیاستهای پولی تسهیلی فدرال رزرو بود.
در نتیجه، اگر فدرال رزرو بعد از مدتی دوباره به چنین سیاستهایی روی بیاورد، بار دیگر جریان سرمایه به اکوسیستم ارزهای دیجیتال باز میگردد.
۴. پذیرش بیت کوین بهعنوان پول قانونی در کشورهای مختلف
در سال ۲۰۲۱، السالوادور به اولین کشور در جهان تبدیل شد که بیت کوین را بهعنوان یک ارز قانونی برای استفاده شهروندان خود میپذیرد.
در آوریل ۲۰۲۲ (فروردین) هم جمهوری آفریقای مرکزی (CAR) به دومین کشوری تبدیل شد که این کار را انجام میدهد و به این روند روبهرشد میپیوندد.
هدف دیرینه طرفداران بیت کوین این است که این ارز دیجیتال روی به ارز قانونی کشورها تبدیل شود و تصمیم السالوادور و جمهوری آفریقای مرکزی جای تجلیل دارد، اما اگر بخواهیم واقعبین باشیم، پذیرش بیت کوین در چنین کشورهای کوچکی تأثیر چندانی نخواهد داشت.
ادامه مطلب :
با این حال، اگر کشورهای بزرگتری مثل ژاپن یا آلمان تصمیم بگیرند که بیت کوین را بهعنوان ارز قانونی خود بپذیرند و شهروندان آنها از این ارز دیجیتال برای خریدهای روزانه خود استفاده کند، احتمالاً تغییری اساسی اتفاق خواهد افتاد.
تحولات اخیر جهان، از جمله درگیریهای نظامی بین کشورها و کمبود مواد غذایی، دولتها را مجبور به انجام کارهایی کرده است که هرگز فکرش را هم نمیکردند.
در نتیجه، چندان دور از ذهن نیست که یک کشور بزرگ از بیت کوین بهعنوان آخرین گزینه خود استفاده کند؛ چراکه ارزهای فیات همچنان در حال از دست دادن قدرت خرید خود هستند.
۵. پذیرش بیت کوین توسط یک شرکت بزرگ
یک بهانه رایج درباره اینکه چرا مردم از بیت کوین یا ارزهای دیجیتال برای خریدهای روزانهشان استفاده نمیکنند، این است که این ارزها در هیچ کجا پذیرفته نمیشوند.
مشخصاً روشهای زیادی برای دسترسی به ارزش در قالب ارزهای دیجیتال وجود دارد.
در این زمینه برای مثال میتوان به کارتهای اعتباری و ادغام برنامههای پرداخت آنلاین با پلتفرمهایی مثل شاپیفای (Shopify) اشاره کرد.
با این حال، امکان انجام خریدهای روزمره با استفاده از انجام تراکنش مستقیم در یک شبکه بلاک چینی، نسبتاً محدود است.
سخن پایانی:
ایلان ماسک بارها نشان داده است که تنها صحبت کردن درباره پرداختهای مبتنی بر یک شبکه خاص، میتواند باعث رشد توکن وابسته به آن شود.
گفتنی است که یکی دیگر از شرکتهای او به نام بورینگ کمپانی (Boring Company) نیز در ماه ژوییه (تیر) دوج کوین را بهعنوان یک روش پرداخت پذیرفت.
بنا بر تجربهای که از اقدامات ماسک به دست آمده و همین طور موارد دیگری که در آنها قیمت یک ارز دیجیتال به خاطر شایعات مربوط به پذیرش آن توسط یک شرکت بزرگ افزایش یافته است.
میتوان گفت که اگر شرکتهای بزرگی مثل آمازون (Amazon) یا اَپل از پرداختهای مبتنی بر ارزهای دیجیتال استفاده کنند، ممکن است یک روند صعودی جدید در بازار ایجاد شود.
گردآوری : وبلاگ تترفا